obavijest

Općina Mala Subotica dodjeljuje stipendije studentima, evo kako se prijaviti

Arhiva

Objavljeno: 09.11.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 09:14

Općina Mala Subotica raspisala je natječaj za dodjelu stipendija redovnih studenata koji se školuju na visokim školama i fakultetima.

Kako navode iz općine iznos stipendija za studiranje u Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici i Križevcima iznosi 66,36 eura mjesečno, dok u Zagrebu, u ostalim udaljenijim gradovima Republike Hrvatske i u inozemstvu iznosi 92,90 eura mjesečno.

Naime za deficitarna zanimanja iznos stipendije povećava se za 13,27 eura, zavisno od mjesta studiranja. Deficitarnim zanimanjima smatraju se zanimanja iz sljedećih područja:  tehničke znanosti (računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika i informacijska tehnologija), prirodne znanosti (matematika i fizika i to nastavnički smjer), biomedicina i zdravstvo (medicina,farmacija, sestrinstvo), društvene znanosti (logopedija, rehabilitacija, psihologija, radna terapija), građevinarstvo, socijalni rad, socijalna pedagogija te rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Pravilnik o stipendiranju studenata dostupan je na www.opcina-mala-subotica.hr  u kategoriji Odluke načelnika uz objavu ovog natječaja.

Molbe za dodjelu stipendija podnose se u roku 15 dana od dana objave natječaja u lokalnom tjedniku i službenoj web stranici na adresu: Općina Mala Subotica, Glavna 29 A, 40321 Mala Subotica, s naznakom „Natječaj za stipendije 2023. – NE OTVARATI“. O rezultatima natječaja podnositelji molbi biti će obaviješteni u roku 15 dana od dana obavljenog izbora.

Komentari