''amigo de espana''

Organizatori Baroknih večeri dobili povelju od Kraljevine Španjolske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.10.2017. 09:15

Zadnja izmjena: 19.10.2017. 09:19

U zagrebačkom muzeju Mimara uz proslavu Španjolskog nacionalnog dana, organizatorima Varaždinskih baroknih večeri- Davoru Bobiću i Raymondu Rojniku veleposlanik Španjolske Eduardo Aznar uručio je povelje „Amigo de Espana“ (Prijatelj Španjolske) za zasluge u promicanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa između španjolskog i hrvatskog naroda.

Veleposlanik Aznar rekao je kako je partnerstvo Španjolske i Baroknih večeri važno za promicanje povezanosti između dviju zemalja, dok je ravnatelj Koncertnog ureda Rojnik rekao istaknuo kako je primiti dva međunarodna priznanja u jednoj godini je velika čast i priznanje za rad koji vrijedi i prepoznaje se u kulturnom aspektu.

 - Druga je dimenzija još jedno priznanje za Varaždinske barokne večeri i Koncertni ured Varaždin za međunarodnu suradnju koju toliko njegujemo. Istovremeno se mogu osjećati ponosnim, ali i poniznim, jer očekuje nas nastavak te velike međunarodne suradnje - rekao je Rojnik.

Počašćen ovim priznanjem bio je i ravnatelj VBV Davor Bobić koji je rekao kako je ovo još jedan dokaz velikog svjetskog ugleda Varaždinskih baroknih večeri. 

Među brojnim uzvanicima u Mimari bile su i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević.

Komentari