kerekesh teatar

Otvoren 13. Tjedan smijeha, evo koje vas predstave očekuju večeras

Objavljeno: 05.03.2022. 09:14

Zadnja izmjena: 05.03.2022. 09:28

Sinoć je u HNK otvoren 13. Tjedan smijeha - festival tijekom kojeg je popularan Kerekesh teatar za više od 10 tisuća gledatelja pripemio 14 predstava u HNK te još 17 prestava u mjestima Varaždinske županije, a danas su na rasporedu "Kakva ti je žena, takav ti je život" u HNK u 20 sati te "Krtice".

Predstava je priča o čovjeku koji se odmah nakon razvoda zaputi u kafanu, nakon što ga žena izbaci iz kuće, te odluči s publikom podijeliti svoju životnu priču. Ovaj naslov je ujedno i peta autorska predstava popularnog glumca i komičara Dragutina Marinkovića Mace. Kako navodi autor predstave, osim o uvijek aktualnim pitanjima o ljubavi, ovo će vas monodrama natjerati da razmislite dobro o sebi, ali i o svijetu koji vas okružuje.

Maca kroz predstavu publici otkriva kako zapravo treba izgledati dobar i uspješan brak. - Ljubav nije posjedovanje, ljubav je uvažavanje. Mnogi pokušavaju da igraju na blef, no to ne uspijeva. Sloboda je jedna od najljepših vrijednosti. Većina žena očekuje da se njihov muž promijeni, ali muškarac kada uđe u brak očekuje da se njegova žena nikada ne promijeni. Mi smo na malo banalan način pokazali kako brak zapravo izgleda - otkrio je glumac.

Posjetitelje na ulazu u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu očekuje i izložba karikatura, koja je okupila 20 autora iz četiri zemlje, s ukupno 44 njihova rada, a posjetitelji mogu glasovati za najbolju od njih.

Komentari