U Noći muzeja 

Foto - Otvorena izložba 'Muzej hrvatskog vatrogastva 2014. - 2024.'

Objavljeno: 28.01.2024. 16:16

Zadnja izmjena: 28.01.2024. 16:25

U Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu središnje događanje tijekom ovogodišnje Noći muzeja bilo je otvaranje izložbe posvećene radu tog muzeja u posljednjih deset godina, s ciljem da se novoj publici predstavi dosadašnji rad i uputi ih u buduće projekte. 

Taj varaždinski muzej, naime, u 2024. godini obilježava 10. obljetnicu otvaranja obnovljenog postava. Na otvaranju izložbe glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuo je da su u 10 godina njegova rada ostvareni značajni projekti te da je uloženi rad rezultirao rješenjem Ministarstva kulture i medija kojim je Muzej hrvatskog vatrogastva dobio službeni status.

- Sve ovo je rezultat rada i truda kako voditelja muzeja Vedrana Runjića tako i svih naših vatrogasaca, entuzijasta i muzejskih djelatnika koji su svojim savjetima i radom pomogli muzej. Mogu najaviti da ćemo nastaviti dalje s razvitkom muzeja, s konačnim ciljem proširenja postava - rekao je Tucaković.

Otvaranju izložbe prisustvovali su, između ostalih, i počasni predsjednik VZŽ Varaždinske Zvonko Biškup, zapovjednik JVP Grada Varaždina Ivica Labaš, predsjednik i zapovjednik DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu Radovan Martinec i Jurica Buden te brojni vatrogasci i posjetitelji, priopćeno je iz Muzeja.

Komentari