IZLOŽBA

Otvorena izložba slika Kristijana Gradečkog u P4

Objavljeno: 21.07.2020. 18:26

Zadnja izmjena: 21.07.2020. 18:30

U ponedjeljak, 20. srpnja s početkom u 20 sati održano je svečano otvaranje samostalne izložbe slika Kristijana Gradečkog u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4. 

Kristijan Gradečki rođen je 1993. godine i svojevrstan je „buntovnik“ u obitelji. Nakon završene srednje škole upisuje fakultet gdje se njegova umjetnička strana kreće buniti protiv ustaljenih pravila i nemogućnosti kreiranja nekog novog, ljepšeg svijeta. 

Autor odgovor na svoje „zašto“ pronalazi u umjetnosti putem likovnog izraza bojom i započinje svoj ciklus slika pod nazivom „Misli“. Kombinacijama boja različite topline i intenziteta nastoji prikazati osjećaje, a crnim linijama misli. Debljina crnih linija, njihov smjer, zaobljenost, kontinuitet ili isprekidanost sugeriraju određena stanja uma tijekom dana. 

Na slikama ostavlja dovoljno prostora za subjektivni doživljaj i promišljanje. U većini slučajeva crne linije pretvaraju se u figurativan element stabla koji se provlači kroz ciklus. Drvo za umjetnika ima snažnu simboliku koju nalazi u mitološkoj važnosti. Izložba će za javnost biti otvorena do 14. kolovoza, a sve informacije možete pronaći na službenim internetskim stranicama organizatora – www.vanima.hr. Kako je bilo na otvaranju pogledajte u fotogaleriji Sare Murk.

Komentari