održali koncert u njemačkoj

Ovacije i dugotrajni pljesak za učenike Glazbene škole iz Varaždina i kolege iz Ravensburga

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.04.2018. 10:45

Zadnja izmjena: 08.04.2018. 10:47

Učenici Glazbene škole u Varaždinu su zajedno s kolegama iz glazbene škole njemačkog grada Ravensburga održali koncert u tamošnjoj Evangelističkoj crkvi. Nakon mjeseci priprema u svojim gradovima, mladi su glazbenici proteklih nekoliko dana zajedno uvježbavali izvedbu „Genesis suite“ engleskog skladatelja Tolge Kashifa.

- Rekao bih da je ovaj koncert ostvarenje snova kako nas profesora tako i učenika. Predivna je atmosfera ovih dana vladala tijekom priprema u Ravensburgu, sklapali su učenici nova prijateljstva, mi profesori razmjenjivali iskustva, a ovaj koncert potvrda je kako kada je riječ o glazbi i suradnji koja je uistinu divna, ni kilometri udaljenosti ne predstavljaju nikakav problem - rekao je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Proteklih mjeseci mlade su varaždinske glazbenike, puhače i gudače, pripremali njihovi mentori. Profesorica Glazbene škole Dada Ruža uvježbavala je mješoviti zbor i gudače, profesor Nikola Novak puhačke dionice, a u izvedbi stavka Ripples pridružio se i donedavni učenik Glazbene škole, a sada student Muzičke akademije u Zagrebu, mladi pijanist Julijan Martinčević. Među brojnim posjetiteljima koncerta uz gradonačelnika Ravensburga Daniela Rappa i njegovih suradnika, bio je i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.

U ime Varaždinske županije učenicima je na odličnom nastupu čestitala Vlasta Cindrić, izaslanica varaždinskog župana i županijska vijećnica, te članica Školskog odbora.  Nakon koncerta učenici Glazbene škole vraćaju se u domovinu, a u četvrtak stižu im u uzvratni posjet kolege iz Ravensburga. Zajedno će Genesis suitu izvesti na glavnom varaždinskom gradskom trgu u subotu 14. 04. u 18.30. Bit će to pravi spektakl uz posebnu rasvjetu tijekom kojeg će se publika baš kao i u Ravensburgu opustiti se i uživati uz predivne melodije u izvedbi mladih glazbenika iz prijateljskih gradova. 

Komentari