Ove nedjelje u Bjelovaru se održava 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava koji će okupiti najuspješnije vokalne sastave s više od 300 pjevača iz 11 hrvatskih županija, a međi brojnim izvođačima iz cijele Hrvatske, nastupit će i naši vokalni sastavi iz Sračinca i Ivanca.

Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koja na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a pokrenuta je 2004. godine iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe RH u najvišoj kvaliteti.

Program će se sastojati od nekoliko glazbenih žanrova pa će se tako izvoditi izvorna pučka glazba, klasična glazba koju će između ostalih izvoditi i naš vokalni ansambl 'Sakcinski' iz Ivanca, dok će u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi nastupiti vokalni sastav 'Acapella' KUD –a 'Zavičaj' iz Sračinca te folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi.

Raznolikost kategorija vokalnih sastava osigurati će bjelovarskoj publici zanimljivi i bogati repertoar od izvorne pučke glazbe do pjesama klasičnog repertoara te slobodnih stilova i žanrova.

Susret će pratiti i ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu Josipa Jerkovića, Tomislava Habulina i Duška Topića koji će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa, a ulaz na događanje je slobodan.

Komentari

15.11.2017. 08:56h Zadnja izmjena: 15.11.2017. 13:38