ne propustite

Ove nedjelje u varaždinskom kazalištu koncert Varaždinskog komornog orkestra

Objavljeno: 18.04.2023. 09:18

Zadnja izmjena: 18.04.2023. 09:20

U nedjelju 23. travnja s početkom u 19.30 sati Varaždinski komorni orkestar održat će svoj četvrti pretplatnički koncert 29. sezone.

Kao solist, članovima Varaždinskog komornog orkestra pridružit će se talentirani pijanist mlađe generacije Lovre Marušić. Na programu će se naći djela F. Lhotke: Elegija za gudački orkestar, i J. Haydna: Koncert za klavir i orkestar te Simfonija br-6 „Le Matin“.

Inače, Lovre Marušić svoju je međunarodnu reputaciju potvrdio osvajanjem srebrne medalje na prestižnom pijanističkom natjecanju u Clevelandu-2021 Cleveland International Piano Competition u SAD-u. Dobitnik je brojnih značajnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu: prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.) kao i prva nagrada, nagrada komisije i nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Isidor Bajić u Novom Sadu (2016).

Svoje prve poduke iz klavira dobiva od Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv slavne ruske pijanistice Natalije Trull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju “P. I. Čajkovski” , koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana a nastavio te diplomirao u klasi Ljubomira Gašparovića. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.

Bilježi nastupe sa eminentnim orkestrima i vrhunskim komornim sastavima poput The Cleveland Orchestra, Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, Vojvođanskih simfoničara, Beogradskih simfoničara, Irkustske filharmonije, simfonijskog orkestra HNK Split te Zagrebačkih solista i Splitskih solista.

Koncert će biti održan u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, uz pretplatnike i učenike besplatno, ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

Komentari