u kazalištu

Ovog četvrtka ne propustite Božićni koncert učenika Glazbene škole Varaždin

Objavljeno: 12.12.2022. 10:47

Zadnja izmjena: 12.12.2022. 10:49

Foto: Arhiva

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju suradnje sa Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske i Koncertnim uredom Varaždin, učenici Glazbene škole u Varaždinu u četvrtak 15. prosinca održat će "Božićni koncert: Glazba napuljske škole u doba španjolskih vladara".

Pod dirigentskom palicom profesorice Dada Ruža, koja je odabrala program, na koncertu će se predstaviti članovi mješovitog zbora Glazbene škole u Varaždinu, Gudačkog orkestra, Vokalnog komornog ansambla, Brass kvarteta i solisti. Koncert će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2022. u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu s početkom u 19 sati.

Naime, nakon što je Španjolska bila zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri, započela je uspješna suradnja Veleposlanstva s varaždinskom Glazbenom školom, koja je prošle godine rezultirala izdavanjem božićnog glazbenog CD-a "A La media Noche".

CD je nastao kao plod božićnih koncerata koje je posljednjih godina u Zagrebu organiziralo Veleposlanstvo i Glazbena škola u Varaždinu, a koji su u javnosti bili veoma dobro primljeni stoga je ove godine koncert preseljen u Varaždin kako bi i varaždinska publika imala prilike uživati u koncertu, a ovog će se puta na programu naći djela napuljskih skladatelja i tradicionalne španjolske božićne pjesme, villiancicosi.

Komentari