Crna komedija

Foto - Ovog vikenda u HNK Varaždin čak dvije izvedbe višestruko nagrađivane autorice

Objavljeno: 13.02.2024. 12:56

Zadnja izmjena: 13.02.2024. 13:06

Foto: HNK Varaždin

U subotu, 17. veljače i nedjelju, 18. veljače na Sceni Rogoz u HNK Varaždin publika može pogledati crnu komediju Režim iscjeljenja, višestruko nagrađivane autorice Tanje Šljivar, čiji su dramski tekstovi prevedeni na četiri jezika i uvršteni u repertoar europskih kazališta.

Režim iscjeljenja je potraga za fizičkim iscjeljenjem i smislom u postpandemijskoj, distopijskoj budućnosti. Tijela i njima pripadajući glasovi kreću se kroz dva svijeta i dvije epohe. U predstavi igraju Hana Hegedušić, Beti Lučić, Helena Minić Matanić, Marko Cindrić i Karlo Mrkša. Obje izvedbe počinju u 20 sati, a ulaznice su dostipne na blagajni Kazališta i na linku.

- Režim iscjeljenja je zastrašujuća komedija, koju smo svi na ovaj ili onaj način preživjeli u ekstremnom scenariju sa svjetskom pandemijom korone, ali i koju izvodimo u svakodnevnom suživotu i dijalogu s vlastitim tijelima koja su naš 'hram'. Pisan u slobodnoj, asocijativnoj formi Režim iscjeljenja se transformira iz lirskog stand-up-a u horor-vođenu meditaciju, u urnebesni SF koji nam se na trenutke čini isuviše, kompromitujuće poznat - navodi redatelj predstave Bojan Đorđev.

Komentari