šeranje pozitive

'POKOPAJ ME NJEŽNO' Kerekesh teatar jamči nam cijelo ljeto odvaljivanja od smijeha

Objavljeno: 14.06.2017. 14:38

Zadnja izmjena: 14.06.2017. 14:42

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj presici Ljubomir i Jan Kerekeš najavili su cjeloljetni program kvalitetne kazališne komedije na koju su nas oni svojim predstavama već godinama navikli - i uspjeli pošteno nasmijati.

Program 3. Varaždinskih kazališnih večeri počinje već u subotu 24. lipnja predstavom Ljubaf a trajat će sve do 26. kolovoza - svake subote, osim jednog petka. A taj petak 25. kolovoza rezervirano je za premijeru komedije Pokopaj me nježno koju potpisuje - kako ga je njegov sin predstavio - najpopularniji kazališni autor u Hrvatskoj Ljubomir Kerekeš.

- I sami iz naslova vidite da se radi o nekim grobarima, a riječ je o sudbini malih ljudi. - bilo je sve što nam je Kerekerš stariji htio otkriti o samoj predstavi, dodajući kako će se potruditi da tijekom cijeloga ljeta ljubitelji kazališta imaju gdje gledati predstave i najavio je da oni od toga neće odustati. 

Šeranje pozitive - uz novčanu negativu

Kako je Jan Kerekeš objasnio, ovim trećim kazališnim večerima oni žele šerati pozitivu - iako, po svemu sudeći, njihove financije na kraju neće biti u pozitivi.

- Čak i ako rasprodamo svih 230 mjesta koliki je ovdje kapacitet - i dalje ćemo biti u minusu. - objasnio je Jan, uz zahvalnicu Turističkoj zajednici Grada Varaždina koji su im dali potporu od 2000 kn. Jan je rekao da njima puno znači i takva simbolična potpora.

No, bez obzira na mršave financije, Kerekeši su ove godine snizili cijene ulaznica za 10 kuna, a planiraju za sljedeću godinu sniziti još kako bi - prema njihovom objašnjenju - i umirovljenici mogli sebi priuštiti odlazak u kazalište. Prostor dvorišta županijske palače bit će tijekom predstava preraspodijeljen. Drugim riječima, imat ćemo klasično postavljene stolice, bez stolova - koji ostaju samo u takozvanoj VIP loži, u kojoj će gledatelji moći sjediti i popiti piće, uz gledanje predstave. Svejedno gdje sjeli, sigurni smo da ćete se nasmijati do suza - i da će to trajati cijelo ljeto.

Komentari