posjet veleposlanice

Portugal će biti zemlja partner na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima

Objavljeno: 16.04.2024. 14:17

Zadnja izmjena: 16.04.2024. 14:18

Veleposlanica Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Maria Paula Vieira Leal Da Silva posjetila je danas Grad Varaždin, a u Gradskoj vijećnici primio ju je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Protokolarnom susretu i radnom sastanku nazočili su također Maria José Homem, lektorica portugalskog i zadužena za kulturu u veleposlanstvu, te Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

- Sa zadovoljstvom vas mogu obavijestiti da ovogodišnje 54. Varaždinske barokne večeri, koje počinju 20. rujna, imaju Portugal kao zemlju-partner. Nakon Švicarske, Irske i brojnih drugih zemalja,  ove godine je zemlja partner Portugal koji  će se predstaviti na otvaranju festivala te na još pet koncerata. Na festivalu se organiziraju i popratni sadržaji pod imenom Total barok pa ćemo tako imati prezentacije portugalskih proizvoda i degustacije portugalskih vina,  a moći ćemo čuti i fado. Tih desetak dana Varaždin će zapravo postati Portugal u malom. Drago mi je da smo u Portugalu našli tako dobrog partnera - najavio je Bosilj.

Raymond Rojnik, direktor Koncertnog ureda izvijestio je također da će se Varaždin predstaviti u gradu Guimaraesu s kojim je Grad Varaždin još 2008. godine potpisao pismo namjere. Najavio je dolazak nekoliko ansambala iz Portugala koji njeguju autentičnu glazbu.

Komentari