kerekesh teatar

Posljednji je vikend 13. Tjedna smijeha - ove vas predstave očekuju večeras

Objavljeno: 12.03.2022. 08:46

Zadnja izmjena: 12.03.2022. 08:48

13. Tjedan smijeha, festival tijekom kojeg je popularan Kerekesh teatar za više od 10 tisuća gledatelja pripemio 14 predstava u HNK te još 17 prestava u mjestima Varaždinske županije, polako završava, a danas su na rasporedu "Jel' tako Zorane?" i "Razvedi me".

"Jel' tako Zorane?" predstava je Kazališta Moruzgva koja u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti. 

Predstava "Razvedi me" se na eksplicitan način, bez nepotrebne cenzure, bavi razlozima koji najčešće dovode do raspada braka. Situacije s kojima se bavimo u predstavi natjerat će vas da sagledate stvari iz drugačije perspektive i da preispitate svoje stavove o određenim pitanjima koja si često postavljate u dijalogu koji vodite pred ogledalom. Smanjuje li ljubav prema sebi intenzitet partnerove ljubavi? Gdje je granica? Treba li se partneru bezrezervno vjerovati? Ako postoji nevjera, mora biti zapečaćena RAZVODOM? Ove škakljive teme bit će eksplicitno otvorene i definitivno će vas dovesti u poziciju da preispitate ustaljene društveno-moralne vrijednosti. Natjerat će vas da vidite nijanse u vašoj vezi, motivirajući vas da pojačate nijansu crvene (ljubav).

Komentari