simbol varaždina

Posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo 'verglašu' Srećku Dragišiću

Objavljeno: 30.12.2021. 12:41

Zadnja izmjena: 30.12.2021. 12:41

Danas je održana tradicionalna svečana dodjela priznanja za 11 kategorija u akciji "Čovjek-ključ uspjeha u turizmu" Turističke zajednice Grada Varaždina, a nagrada za životno djelo tom je prilikom posthumno dodijeljena varaždinskom verglašu Srećku Dragišiću.

Akcija se održava tradicionalno, već 11. godinu zaredom, a ovo je druga nagrada za životno djelo dodijeljena u ovoj akciji. Naime, prva je također posthumno početkom ove godine dodijeljena Zlatku Vidačeku za izniman doprinos razvoju turizma u gradu Varaždinu. 

Podsjetimo, Srećko Dragišić bio je, uz Stari grad, vijećnicu i purgare,jedan od prepoznatljivih simbola grada Varaždina, posebice u vrijeme Špancirfesta i drugih manifestacija koje su se održavale u gradu, a preminuo je početkom ove godine. 

- Ovjekovječen na milijunima fotografija i u bezbrojnim sjećanjima, "verglaš" Srećko bio je skroman, pošten i omiljen čovjek koji je ljubav prema svom gradu izražavao nevjerojatnom pozitivnom energijom, nepogrešivim stilom i unikatnošću svoje pojave i karaktera. Srećko i njegova supruga Vesna utjelovili su gradski duh Varaždina, uveseljavali i posjetitelje Varaždina, ali i same Varaždince, kojima je šetnja povijesnom jezgrom grada bila nezamisliva bez veselog i nostalgičnog zvuka vergleca i toplog osmijeha omiljenog Srećka - naveli su tom prilikom iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

Komentari