donosimo detalje

Poznati poljski gitarist uskoro nastupa u Glazbenoj školi u Varaždinu

Objavljeno: 21.11.2023. 18:03

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 18:06

Foto: Marcin Dylla

U petak u okviru 25. skupa hrvatskih gitarista u Glazbenoj školi u Varaždinu, istaknuti poljski gitarist Marcin Dylla održat će solistički koncert koji će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani  s početkom u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Poljski gitarist Marcin Dylla, kojeg je Washington Post proglasio 'među najdarovitijim gitaristima na planeti', rijedak je fenomen u novijoj povijesti klasične gitare. Mnogi glazbeni kritičari, poznavatelji i ljubitelji glazbe potvrđuju da je Marcin Dylla među svjetskom elitom svirača klasične gitare. Tu je poziciju zaslužio, između ostalog, neusporedivim brojem nagrada uključujući 19 prvih nagrada od 1996. do 2007. na najprestižnijim međunarodnim glazbenim natjecanjima diljem svijeta.

Njegov trijumf bila je zlatna medalja '2007 Guitar Foundation of America International Competition' u Los Angelesu poznatom kao najprestižnije gitarističko natjecanje u svijetu. Njegov DVD recitala uživo 'Wawel Royal Castle at Dusk' bio je nominiran za nagradu Fryderyk 2010. (jednaku američkom Grammyju) u kategoriji solo albuma klasične glazbe godine. M. Dylla je debitirao na recitalu u Concertgebouwu u studenom 2016. tijekom sezone 2016./2017. Redoviti pozivi za recitale u SAD-u odveli su ga u Cincinnati, Lexington, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Sonomu, Cleveland, New York, Utah, Miami, Boston, New Jersey i Seattle, kao i pojavljivanje s Riverside Symphonia u Piazzollinom dvostruki koncert za gitaru i bandoneon.

Komentari