29.radovi

Predstavljen časopis varaždinskog Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2019. 13:47

Zadnja izmjena: 18.02.2019. 13:49

U Gradskoj vijećnici danas su u predstavljeni 29. Radovi, časopis varaždinskog Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ukupno četrnaest objavljenih radova predstavili su akademik Stjepan Damjanović, prof.dr.sc. Slobodan Kaštela, član suradnik Hrvatske akademije i  te dr.sc.  Vladimir Huzjan. Radovi se objavljuju jednom godišnje a u ovom broju ponovo su pružili priliku znanstvenicima sa sjevera Hrvatske da objavljuju rezultate svojih istraživanja.

U časopisu su objavljeni tekstovi o Josipu Klimi i Franji Ruži, te rad na istraživanju neobjavljene Kulturne povijesti Grada Varaždina povjesničara Rudolfa Horvata koja bi trebala ugledati svjetlo dana 2020. godine. Na ukupno 404 stranice u objavljeni su i drugi radovi kojima se obogaćuje znanstvena djelatnost poput radova o obitelji Ožegović te o žrtvama Velikog rata pokopanim na varaždinskom groblju. Časopis je besplatan i digitaliziran. Na početku skup su pozdravili zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Komentari