od 18. do 28. kolovoza

Predstavljen program ''Škole medijske kulture "dr. Ante Peterlić"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.08.2020. 08:19

Zadnja izmjena: 19.08.2020. 08:21

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u utorak je prisustvovala konferenciji za medije povodom predstavljanja programa ovogodišnje ''Škole medijske kulture "dr. Ante Peterlić" koja će se održati u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza.

„Varaždin je već treću godinu zaredom domaćin Škole medijske kulture. Ona zapravo nosi ime našeg prvog čovjeka koji se bavio filmom, dr. Ante Peterlić. Velika je čast da ponovo imamo grad pun filmaša i zasigurno će biti jednako uspješni kao i prijašnjih godina.“ – rekla je zamjenica gradonačelnika. Naglasila je i kako smatra da je važno djecu od malena učiti kritički razmišljati o onome što vide s obzirom da živimo u doba kad sve vrvi od vizualnih sadržaja razne kvalitete što se proporcijalno prenosi i na ostale izričaje, na komunikaciju na društvenim mrežama i općenito na internetu.

„Grad Varaždin sufinancira školu s 38 tisuća kuna i puno nastavnika, učitelja, voditelja filmskih družina može sudjelovati u ovom programu i tako svoja znanja prenositi na mlađe generacije. Kad je Hrvatska predsjedala Europskom unijom, naše ministarstvo kulture stavilo je medijsku kulturu kao jedan od prioriteta, mislim da to dovoljno govori o važnosti ove škole koja je proglašena jednim od pet najboljih projekata iz medijske kulture na području Europske unije.“ – ističe Sandra Malenica.

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Više o Školi medijske kulture: http://www.hfs.hr/smk_arhiva.aspx

Komentari