zemlja partner 47. baroknih večeri

Predstavnici Varaždinskih baroknih večeri s mađarskim veleposlanikom o ovogodišnjem partnerstvu

Objavljeno: 10.01.2017. 17:03

Zadnja izmjena: 10.01.2017. 17:07

Zemlja partner ovogodišnjih 47. Varaždinskih baroknih večeri bit će Mađarska, stoga su se ovih dana intenzivirali razgovori o suradnji. Rezultate ćemo vidjeti u rujnu i listopadu kad će u baroknom Varaždinu gostovati vrhunski mađarski glazbenici.

Tako su se u Mađarskom veleposlanstvu u Zagrebu ravnatelj Baroknih večeri Davor Bobić i Raymond Rojnik, organizator Festivala susreli s mađarskim veleposlanikom Józsefom Zoltánom Magyarom i Dinkom Šokčevićem, ravnateljem Mađarskog instituta u Zagrebu.

- Razgovarali smo o finaliziranju naše suradnje i detaljnom programu, posebice popratnim programima koji će i ove godine u vrijeme Varaždinskih baroknih večeri u Varaždin donijeti čitav niz zanimljivih sadržaja. - naglasio je nakon sastanka ravnatelj Bobić.

Organizator Festivala Raymond Rojnik najavio je da će se Barokne večeri ove godine predstavljati u Beču, Budimpešti i još nekoliko mađarskih gradova.

- Nadamo se da će i mađarski ljubitelji barokne glazbe posjetiti Festival i uživati u glazbi i drugim sadržajima koje pripremamo od 22. rujna u Varaždinu, - istaknuo je Rojnik.

Komentari