Premijera kazališnog hita Malo Blago

Objavljeno: 07.10.2015. 14:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Dolaskom jeseni, u Varaždinu se ponovno budi društveni život, počevši od punijih noćnih klubova do izvedbi kvalitetnih predstava na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Njihova će sezona ove godine početi premijerom svjetskog hita porijeklom iz Irske imena Malo Blago, a koja će se održati 17.listopada u 20 sati, na Sceni Zvonimir Rogoz.


Tekst predstave potpisuje irska dramatičarka Elaine Murphy, a stvoren je na poznatom Dublin Fringe Festivalu 2008. godine. Do sada je osvojio nekoliko prestižnih nagrada, a čitava radnja prati životnu priču triju žena koje pripadaju trima različitim generacijama. Maturantica Biserka, njena majka Laura i baka Kaja nalaze se u teškim životnim situacijama, svaka okrakterizirana svojim problemima te začinjena humorom. Iako pripadaju istoj obitelji, emotivno će se povezati tek rođenjem Biserkina sina kojem nadjenu simbolično ime – Blago.
Kvalitetu izvedbe garantira provjerena skupina hrvatskih glumaca i nekih novih nada, počevši od glavnih protagonistica Ljiljane Bogojević, Hane Hegedušić i Vini Jurčić. Ulogu redatelja i scenografa odradit će Tomislav Pavković, a oni vas sve zajedno pozivaju da im se pridružite u premijeri predstave Malo Blago.

Komentari