"Oslikana sjećanja"

Prepun atrij Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" na otvorenju izložbe slika Marijana Sekovanića " iz Brezničkog Huma

Objavljeno: 19.09.2016. 08:18

Zadnja izmjena: 19.09.2016. 08:19

Prva samostalna Izložba slika Marijana Sekovanića iz Brezničkog Huma, u prepunom otvorena je u atriju Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, u petak navečer. Izložba "Oslikana sjećanja" ostaje otvorena do polovice listopada uz besplatan ulaz za posjetitelje.

- Likovna kolonija koja se održava na širem području Popovače okuplja brojne autore - slikare iz cijele Hrvatske. Imamo dosta slikara koji su bave i pjesništvom pa smo tako spojili obje ove umjetničke priče kako bismo kao slikari amateri upotpunili i vještinu i talent ali i iskustvo i ljubav koju uvijek dograđujemo - kazala je Marija Pukec Žigić, predsjednica Udruge likovnih stvaralaca Moslavački štrk iz Popovače.

Izložbu je otvorio načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, koji je u svome nadahnutom govoru istaknuo kako je slikar Marijan Sekovanić zadužio svoj rodni kraj jer je upravo na njegovu inicijativu zaživjela sada već tradicionalna likovna kolonija u rodnom mu Brezničkom Humu.

Uz otvorenje Izložbe likovnoj se publici obratio i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuvši dosadašnju odličnu suradnju između Marofa i Huma, a u programu koji je uslijedio nastupile su pjesnikinje iz Huma Terezija Zinka Kožić i Ružica Črlenec Kišur kazujući stihove svojih pjesama. Povodom otvorenja ove izložbe cjelovečernji je koncert priredila Limena glazba "Sveti Martin" iz Brezničkog Huma nastupivši s gostom pjevačem Zvonimirom Gažićem, a program je vodila ravnateljica marofske gradske knjižnice Lidija Zečević.

 

Komentari