međunarodno prizanje

Radno ljeto za Lupina: Od Malog Lošinja preko Siska do Slovenije izložbe i nova skulptura

Objavljeno: 08.06.2023. 09:25

Zadnja izmjena: 08.06.2023. 09:52

Stephan Lupino za svoj poznati humanitarni rad sada će dobiti i međunarodno priznanje, Povelju dr. Lucija Čikeš za 2023. godinu, a u sljedećim tjednima održat će i dvije izložbe te postaviti novu skulpturu u Sisku koja će se, kako nam zasada otkriva, idejno nastaviti na jednu od njegovih najuspješnijih skulptura u posljednjih nekoliko godina.

Međunarodno priznanje koje će dobiti Lupino dodijeljuje se eminentnim umjetnicima u zemlji i svijeti za njihovu osjetljivost i brigu kada je riječ o djeci s posebnim potrebama. Priznanje će umjetniku biti uručeno ove godine u studenmo, prilikom Međunarodnog festivala turizma u Solinu.

Nova skulptura u procesu umjetničkog usavršavanja

Uz izložbu koju će 19. lipnja otvoriti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj, Lupino se posebno veseli izložbi u Rimskim Termama 7. srpnja ove godine.

- Rimske terme su za mene posebno mjesto. Ja tamo idem kad mi trebaju mir i rekuperacija. Ovo mi zaista puno znači. Oni već i imaju jedno moje djelo, Roman Solider – otkrio nam je umjetnik te ekskluzivno poslao i fotografije skulpture u izradi koja će zasjati u Sisku, koja se savršava u prostorima tvrtke NDK u Štrigovi, a biti će posvećena hrvatskim brajiteljima.

Više u ponedjeljak.

Komentari