red Kraljice Izabele Katoličke

Ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić primio odlikovanje španjolskog kralja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.10.2022. 13:05

Zadnja izmjena: 13.10.2022. 13:06

Glazbena škola u Varaždinu već dugi niz godina njeguje prijateljske odnose sa Veleposlanstvom kraljevine Španjolske , a ove godine je Nj.E Juan González-Barba Pera u ime kralja Španjolske Filipa VI. odlikovao redom Kraljice Izabele Katoličke troje istaknutih osoba iz područja javnog života s područja znanosti i kulture Republike Hrvatske.

U prisutnosti ministrice Kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, predstavnika diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj te brojnih uvaženih gostiju odlikovani su Seid Serdarević, Tonći Tadić te ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Ravnatelj Matačić se u svojem govoru zahvalio na ukazanom priznanju i časti iskazavši izuzetno zadovoljstvo što je Njegovo Visočanstvo Kralj Filip VI ovim činom prepoznao kvalitetu te trud Glazbene škole u Varaždinu na području promicanja međunarodne kulturne suradnje između Španjolske i Hrvatske. Ista je intenzivno započela prigodom proslave Dana Španjolske 2015. Godine kada je Vokalni oktet Škole pod ravnanjem Dade Ruža izveo francusku šansonu iz 15. Stoljeća Mille regretzLuysa de Narvaeza.

U svom govoru ravnatelj varaždinske Glazbene škole zahvalio se svim suradnicima, učenicima i nastavnicima koji su svojim radom doprinijeli ovoj nagradi. Ceremoniju je uveličao svojim dolaskom i predstavnik Osnivača Glazbene škole u Varaždinu, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije gospodin Miroslav Huđek.

 

Komentari