varaždin ušao u drugi krug

Što kandidatura za Europsku prijestolnicu mladih znači za Varaždin? Evo što kaže dogradonačelnica Malenica...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.03.2018. 17:21

Zadnja izmjena: 17.03.2018. 17:21

Grad Varaždin i naši mladi plasirali se u drugi krug izbora za Europsku prijestolnica mladih 2021, a nakon evaluacije stručnog žirija, Varaždin je ušao u uži krug od 5 europskih gradova koji će se boriti za tu prestižnu titulu. Što to zapravo predstavlja za Grad Varaždin, pitali smo dogradonačelnicu Sandru Malenicu.

Nezavisni Forum mladih dodjeljuje titulu Europske prijestolnice mladih i mogao se kandidirati bilo koji grad iz Europske Unije, objasnila nam je Malenica, a to znači zapravo da je Grad spreman uključiti mlade više u gospodarski, socijalni i kulturni život i iskoristiti tu titulu da to još više napravi i da bude vidljiviji.

- Mladi su sami napravili program i ja mislim da je to jedan velik korak naprijed,a što se mladih i Grada Varaždina tiče,mislim da je najveći korak Centar za mlade u kojem se smjestilo devet udruga - rekla nam je Malenica.

Što se daljnjih planova tiče, do početka lipnja mora se napraviti detaljan program, a krajem rujna predaje se finalna prijavnica, a dodjela je u studenom u Novom Sadu koji je Europska prijestolnica mladih sljedeće godine.

- Ovo je velika prilika za Varaždin da se mladi okupe oko jedne ideje i da zajedno, svaki u onome u čemu je najbolji doprinese budućnosti svih nas i također da Varaždin postane vidljiviji na karti Europske unije,kao i prilika da privučemo investicije u grad i otvorimo ga u potpunosti prema građanima - rekla nam je za kraj dogradonačelnica. 

 

 

 

 

Komentari