drugi dan festivala čipke

FOTO Šime Strikoman načinio milenijsku fotografiju po motivima lepoglavske čipke

Objavljeno: 24.09.2016. 12:31

Zadnja izmjena: 24.09.2016. 12:43

Više od 1200 ljudi  – vrtićka djeca, učenici osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Bednje, učenici Srednje škole Ivanec, stanovnici Lepoglave i gosti festivala - svojim su tijelima oblikovali najpoznatiju lepoglavsku čipku s motivom sunca.

Na prostoru 60 puta 50 metara formirana je čipka s 12 krakova koju je s visine od 30 metara snimio naš poznati fotograf, Šime Strikoman, kome je ovo bila 529. milenijska fotografija.

Poznati je majstor fotografije precizno navodio sve sudionike gdje i kako trebaju zauzeti svoja mjesta i na koncu je sve ispalo vrhunski, kako je i zamišljeno.

Osim ovog jedinstvenog foto sessiona, drugi dan Festivala obilježilo je i predstavljanje prigodne dopisnice, poštanske marke, omotnice, žiga i razglednice koje su izdane uz ovaj jubilarni, 20. međunarodni festival čipke.

A na ulazima u Lepoglavu postavljene su ploče dobrodošlice s prepoznatljivim motivom lepoglavske čipke.

U petak je u restoranu Ivančica organizirana i tradicionalna večera za sve sudionike festivala, a publika je sinoć uživala i u urnebesnoj predstavi – Cabaret Singerica, koju je izvela dramska umjetnica Jagoda Kralj Novak.

Današnji program bit će u znaku ovogodišnje zemlje-partnera, Kraljevine Belgije, koja će predstaviti i svoju čipkarsku i svoju gastronomsku tradiciju.

Festivalska publika moći će vidjeti modnu reviju mlade belgijske modne kreatorice Elise Kopec, uživati u klavirskom koncertu belgijskog pijanista Oliviera de Spiegeleira te u čarobnoj igri svjetla na pročelju pavlinskog samostana u Lepoglavi.   

U 16 sati na terasi restorana Ivančica bit će otvoren i 7. sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata.

Komentari