Ususret Baroknim večerima

Skladatelj Bobić: Najteže je dobiti potvrdu sredine u kojoj živiš i radiš

Bobić je ove godine dobio nagradu Varaždinske županije za iznimno postignuće, što mu je već druga nagrada, nakon što je prvu primio još 1997., i na njoj zahvaljuje Županijskoj skupštini i županu Anđelku Stričaku...
Objavljeno: 10.09.2023. 17:36

Zadnja izmjena: 10.09.2023. 19:02

Naš najizvođeniji glazbeni skladatelj Davor Bobić, koji je dobio ovogodišnju županijsku nagradu za iznimna postignuća, kaže kako mu ona puno znači budući da je najteže dobiti potvrdu iz sredine u kojoj živiš i djeluješ te ističe da su pripreme za skorašnje Barokne večeri u punome jeku.

Bobić je ove godine dobio nagradu Varaždinske županije za iznimno postignuće, što mu je već druga nagrada, nakon što je prvu primio još 1997., i na njoj zahvaljuje Županijskoj skupštini i županu Anđelku Stričaku.

- Meni ta nagrada jako puno znači zbog ovogodišnjeg velikog uspjeha koji sam doživio u SAD-u u travnju, gdje sam bio izabran kao prvi rezidencijalni skladatelj izvan SAD-a na Sveučilištu Winsconsin of River Falls, što je za mene bilo jedno od životnih priznanja. Ova nagrada mi je potvrda dugogodišnjeg truda i upornosti, a posebno mi je važna jer je iz moje sredine, a poznato je da je najteže dobiti potvrdu u sredini u kojoj živiš i djeluješ – kazao je za eVaraždin Bobić, ujedno i ravnatelj Baroknih večeri.

Kreativna energija odzvanja u Koncertnom uredu

Varaždinske barokne večeri održat će se od 22. rujna do 4. listopada, uz pokroviteljstvo Švicarske.  - U Koncertnom uredu već je jako živo, osjeća se u zraku atmosfera jedne kreativne energije koja uvijek počinje u 'bablje ljeto' u rujnu. Svake barokne večeri su uvijek događaj za sebe, a po meni je najljepše što što Varaždin ima upravo takav festival, koji je danas jedan od najboljih na svjetskoj razini - izjavio je Bobić.

Najavio je da će u utorak biti promocija programa i popratnog sadržaja 53. baroknih večeri u veleposlanstvu Švicarske u Beču te izražava zadovoljstvo jer je nakon gotovo 14 godina pregovora dogovoren dolazak velikog maestra Andrea Marcona, koji će otvoriti barokne večeri sa svojim ansamblom La Cetra Barockorchester. Uz njih će nastupati i Zbor HRT-a, sve uz svečani prijenos na HRT-u.

Po njegovim riječima, dobru posjetu publike već sad najavljuje prodaja ulaznica, a kaže i da je naglasak ove godine stavljen na mlade, s obzirom na protekle teške pandemijske godine, ratno okruženje i ekonomske nestabilnosti, pa je stoga ove godine čak četiri programa posvećeno mladima i onim najmlađima.

Komentari