Škola barokne glazbe i plesa Aestas Musica ove godine u Varaždinu i Vinici

Objavljeno: 06.08.2014. 10:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Dragutin Kliček

Pedesetak polaznika iz cijelog svijeta i ove će godine sudjelovati u radu Međunarodne škole barokne glazbe i plesa Aestas Musica, koja se već skoro dva desetljeća održava u Varaždinu u kolovozu. Ove će se godine škola održavati od 14. do 23. kolovoza.

Unatrag nekoliko godina Aestas Musica se održava u suorganizaciji međunarodne udrugeA estas Musica sa sjedištem u Londonu, Glazbene škole u Varaždinu, HNK Varaždin, Varaždinskih baroknih večeri i Koncertnog ureda Varaždin.

Umjetnički direktor je austrijski oboist i profesor na Bečkom konzervatoriju Andreas Helm, a predavači su trenutno vodeći stručnjaci barokne glazbe i plesa: violinisti Adrian Butterfield i Laura Vadjon, violončelistica Nika Zlatarić, flautistica Rachel Brown, čembalistica Annne Marie Dragosits, solo-pjevačica Catherine Denley, dirigentica Dada Ruža i plesačica Mary Collins.

Kruna škole je završna izvedba barokne opere zadnjeg dana škole na velikoj pozornici HNK Varaždin. Ove godine to je opera „King Arthur“ H.Purcella i suita iz opere "Naida" J.P.Rameaua. U tijeku škole održi se navečer u velikoj dvorani Glazbene škole nekoliko koncerata polaznika i profesora, a ove godine će 21. kolovoza u 18 sati Škola održati koncert u Parku dvorca Opeka Arboretuma u Vinici u organizaciji Lyons cluba Vinica i suorganizaciji Varaždinskih baroknih večeri.

U slučaju kiše koncert će biti održan u Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin.

Komentari