U konkurenciji za nagradu

'Slučaj vlastite pogibelji' uvršten u program Marulićevih dana

Objavljeno: 03.03.2024. 08:24

Zadnja izmjena: 03.03.2024. 08:24

Foto: Arhiva

Predstava varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta 'Slučaj vlastite pogibelji', čiji je redatelj Ivan Plazibat, uvrštena je u ovogodišnji program Marulićevih dana, koji će biti održan u Splitu od 20. do 29. travanja.

Na 34. Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani, koji organizira Hrvatsko narodno kazalište Split, bilo je prijavljeno 54 predstava i to 44 iz Hrvatske, tri iz Slovenije, dvije iz Bosne i Hercegovine, te po jedna predstava iz Srbije, Austrije, Mađarske, Njemačke i Argentine.  Za program je izabrano 11 predstava, među kojima i 'Slučaj vlastite pogibelji' koju varaždinski HNK izvodi u koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca, a koje će biti u konkurenciji za festivalske nagrade.

Po riječima izbornice Jelene Kovačić, izabrane su se predstave izdvojile svojom umjetničkom i produkcijskom kvalitetom, ali i spremnošću na kazališni rizik. 

Podsjetimo, varaždinski HNK u listopadu lani održalo je praizvedbu te predstave prema romanu Kristiana Novaka. Priča se temelji na tragičnom događaju, pojedinačnom incidentu koji ima duboke posljedice na sve slojeve društva, uključujući policiju, školstvo i obitelj. 

Komentari