Acción Cultural Española (AC/E), španjolska državna agencija posvećena promicanju kulture i baštine u Španjolskoj i izvan nje, Varaždinske barokne večeri uvrstila je među 150 događanja u Europi i svijetu koje će financijski poduprijeti ove godine.

Prema objavljenoj listi korisnika potpora u međunarodnom programu mobilnosti varaždinski barokni festival našao se među pet najbolje ocijenjenih programa, pa će tako organizatori VBV-a moći računati na 10.000 eura iz ovog španjolskog fonda, koji financijske potpore osigurava za vizualnu, filmsku i glazbenu umjetnost, književnost i izdavačku djelatnost.

Španjolska je ove godine zemlja partner VBV-a, a upravo je ovaj Festival jedini u Hrvatskoj kojem će stići sredstva AC/E-a.

- Ova nam potpora puno znači, ne samo u financijskom pogledu, već i u činjenici da se dobar glas o Varaždinskim baroknim večerima sve više širi Europom, čemu će doprinjeti i ovogodišnje partnerstvo sa Španjolskom. Sredstva koja ćemo dobiti bit će utrošena na troškove gostovanja vrhunskih španjolskih glazbenika koji će nastupiti ove godine u Varaždinu od 23. rujna do 4. listopada- ističe Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, organizatora VBV-a. AC/E osim VBV-a u glazbenom dijelu svojih potpora osigurao je sredstva za gostovanje španjolskih umjetnika  u Francuskoj, Portugalu, Mađarskoj, Australiji, Kini, Rumunjskoj, Belgiji, Indoneziji, Indiji i Norveškoj.

U pripremi je još nekoliko projekata i prijava na međunarodne i nacionalne natječaje.

Komentari

02.05.2016. 11:37h Zadnja izmjena: 02.05.2016. 11:50

Foto: Varaždinske barokne večeri