Srijeda u Muzeju: Izložba slika varaždinskoga autora Nedjeljka Krčara

Objavljeno: 03.11.2014. 17:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Program "Srijeda u Muzeju" Gradskog muzeja Varaždin u studenome započinje otvorenjem izložbe slika varaždinskoga autora Nedjeljka Krčara.

Premda iza sebe ima podosta izlagačkoga predstavljanja, Nedjeljku Krčaru ovo je prva samostalna izložba u Gradskom muzeju Varaždin. Izbor od 40-ak radova obuhvaća nekoliko ciklusa kao što su stabla, žuti cvjetovi, prostor i grad te brodice, realiziranih u tehnikama pastela, akvarela, ulja i akrila, dajući presjek umjetnikova stvaralaštva u posljednjih deset godina.

Nedjeljko Krčar rođen je 1950. godine u Vinkovcima, a od ranog djetinjstva živi u Varaždinu. Do sada je izlagao na više od trideset samostalnih izložbi te na više od četrdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.  

Autorica stručne koncepcije i likovnog postava izložbe je Dina Missoni, povjesničarka umjetnosti trenutno na stručnom osposobljavanju za zvanje kustosa u varaždinskome muzeju.

Izložba u salonu palače Sermage bit će otvorena u srijedu, 5. studenoga u 19 sati, a moći će se razgledati do 30. studenoga.

Komentari