NOVE IZLOŽBE

Strelice žudnje Velimira Ivezića mogu se razgledati u Galeriji HDLU

Objavljeno: 21.05.2020. 18:29

Zadnja izmjena: 21.05.2020. 18:35

Nastavlja se izložbeni programa Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin. Od petka 22. svibnja u Galeriji HDLU bit će otvorena izložba Velimira Ivezića pod nazivom Arrows of Desire (Strelice žudnje). 

Iz sigurnosnih mjera i preporuka  zbog epidemije COVID 19 svečanog otvorenja izložbe neće biti. Iz HDLU poručuju kako vjeruju da će uskoro svakodnevni život biti slobodniji, pa se druženjes autorom odgađa, a do tada se izložba može razgledavati individualno. 

Velimir Ivezić (Varaždin, 1963.) profesor likovnih umjetnosti, konzervator-restaurator savjetnik s dozvolom Ministarstva kulture RH, prezenter baštine i slobodni umjetnik. Studirao likovne umjetnosti na ALU u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kauzlarić. Atača i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagebu. Diplomirao na ALU 1989. god. Sudjeluje pri konstituiranju (1994-2004-) tzv. bolnice za umjetnine u Ludbregu, surađujući sa Bayerische Landesamt fur Denkmalpflege iz Munchena i Restaurtorskim zavodom Hrvatske. Od 1994. radi u Hrvatskom restauratorskom zavodu u svojstvu voditelja Restauratorskog centra Ludbreg, a od 2004. god radi kao slobodni umjetnik i konzervator-restaurator free lancer. Radio više samostalnih izložbi te izlagao  u Strasbourgu, Munchenu, Mariboru, Zagrebu, Varaždinu...etc.

Komentari