Studenti Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu tijekom ljetnog semestra reinterpretirat će tri lokacije u varaždinskoj povijesnoj jegri, a tijekom Špancirfesta izradit će makete svojih riješenja te ih postaviti u prostor.

Na inicijativu Turističke zajednice grada Varaždina Studij  dizajna Arhitektonskog fakulteta u  Zagrebu javni je prostori Varaždina kao temu uvrstio u ljetni semestar kolegija Projektiranje Industrijski dizajn 2.

Protekli su vikend studenti i profesori posjetili Varaždin te im je Josip Kovač iz Konzervatorskog odjela Varaždin prezentirao arhitektonske specifičnosti varaždinske povijesne jezgre te izazove koje ona postavlja pred svaku intervenciju.

Nakon prezentacije obišli su povijesnu jezgru te zajedno s djelatnicima Turističke zajednice grada Varaždina definirali lokacije koje će reinterpretireti, a riječ je o Trgu tradicijskih obrta,  ulazu Bakačeve ulice na Trg Miljenka Stančića te info točci na Starome gradu.

Tijekom ljetnog će se semestra razvijati idejna riješenja, a na Špancirfestu 2016 studenti će izraditi njihove makete, odnosno grafičke prikaze,  te ih postaviti  na definirane lokacije.

 

Komentari

18.03.2016. 11:19h Zadnja izmjena: 18.03.2016. 11:22

Foto: Arhiva