Natjecanje u Varaždinu

Sutra počinje najdugovječnije školsko natjecanje u Hrvatskoj - 62. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži

Sutra, 7. svibnja, u varaždinskom HNK počinju 62. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, a program manifestacije će trajati do 8.svibnja.
Objavljeno: 06.05.2019. 19:51

Zadnja izmjena: 06.05.2019. 19:53

Sutra, 7. svibnja, u varaždinskom HNK počinju 62. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, a program manifestacije će trajati do 8. svibnja.

Program je predstavio dožupan i ujedno predsjednik Državnog povjerenstva Tomislav Paljak te pročelnik natjecanja Stjepan Levanić.

- Normalno je da se spomenuto natjecanje odvija u Varaždinu jer je naša Glazbena škola uvjerljivo najbolja u državi i ovom djelu Europe. Očekuje nas 42 zbora osnovnih i srednjih škola i osobito mi je drago što je utjecaj naše Glazbene škole proširen po cijeloj županiji što marljivi mentori rade s talentiranim učenicima, koji su rasadnik kulture na našem prostoru nekada i danas. - rekao je Paljak.

- Važno je naglasiti da je prošlo 10 godina od kada nemamo djevojački pjevački zbor. Tada je to bio pjevački zbor Milenium koji je bio u vrhu u Hrvatskoj i nadamo se da će se to dogoditi s pjevačkim zborom iz Ivanca - zaključio je Levanić.

Komentari