U salonu Gradske vijećnice

Održana je svečana dodjela nagrada 48. Varaždinskih baroknih večeri - "Ivan Lukačić" i "Jurica Murai"

Objavljeno: 03.10.2018. 20:55

Zadnja izmjena: 16.10.2018. 14:21

Večeras se održala svečana dodjela nagrada 48. Varaždinskih baroknih večeri u salonu varaždinske Gradske vijećnice, a saznali smo i koja je buduća zemlja partner - vraćamo se u Europu, točnije Skandinaviju. 

Nakon 12 festivalskih dana, festivalski žiri kojim je i ove godine predsjedala Zdenka Weber, a članovi su mu bili Dada Ruža, Mats Liljefors, Davor Matačić i Predrag Šantek donio je odluku o dobitnicima nagrada Ivan Lukačić za muzikološki rad koji je osvojila hrvatska glazbena baština Ennia Stipčevića na koncertu "Projekt Lazarus", te za izvodilački domet ansambla nagradu je osvojio La Fonteverde Vocal Ensemble i članovi orkestra Libera Classica, kao i nagrade Jurica Murai za najbolju interpretaciju koja je uručena Sretenu Krstiću i Zagrebačkim solistima za koncert Antonio Vivaldi 4 godišnja doba.

- Mislim da su barokne večeri potvrdile da su jedan od najboljih svjetskih festivala barokne glazbe i da se potvrdilo da su Varaždinci stvarno sjajni domaćini i ljudi otvorenih srca. Ove godine smo zahvaljujući zemlji partneru mogli uživati u Japanskoj kulturi općenito.  Mislim da će barokne večeri s ovakvim konceptom, dakle i koncerata u Varaždinu i koncerata u cijeloj županiji, Hrvatskoj, pa i vani postati najbolji veleposlanik Varaždina i Varaždinske kulture - izjavio je gradonačelnik Grada Varaždina, Ivan Čehok

- Ovo je stvarno impresivan završetak festivala koji je nadmašio samog sebe. Postao u jednom nizu svjetskih festivala koje imaju svoje veliko mjesto na karti kulture svjetskih razmjera i što reći. Nakon ovog niza godina, ne znamo koja zemlja je bila bolja zemlja partner i ove godine Japan je stvarno dokazao kao izniman partner u ostvarenju najvećih umjetničkih dosega - rekao je ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, Davor Bobić te nastavio:

- Iduće godine iz Azijske države prelazimo u Skandinaviju. Vraćamo se u Europsku uniju, imat ćemo na programu Skandinavski barok, a zemlja partner biti će Švedska - otkrio nam je Bobić.

 

Komentari