kina zemlja partner

Svečano otvoren osmi VAFI na kojem su podijeljene i prve nagrade

Objavljeno: 02.06.2017. 20:30

Jučer je svečano otvoren osmi VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, koji nudi pregršt zanimljivog sadržaja za školarce upravo se održava u Varaždinu i traje do 4. lipnja.

Prije same ceremonije, djeca i mladi koji čine SENIOR žiri, njih devet članova VANIME nakon oglednih čak 101 profesionalnih animiranih filmova u tri su kategorije dodijelili nagrade. Tako je statuu VAFI u kategoriji MIN dobio film pod nazivom „Naša prekrasna priroda“ iz Njemačke, u kategoriji MIDI flm „Ježeva kuća“ u Hrvatsko Kanadskoj produkciji, te u kategoriji MAXI film „Miris zdravca“ iz Sjedinjenih Američkih Država.

Publika je imala prilike vidjeti i animirani film „Ples godišnjih doba“ nastao nakon višemjesečnog rada učenika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, a koji su izradili uz mentorstvo mag.rehab.educ. Evom Brlek i voditeljima VANIME. Goste je pozdravila pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, a tada su organizatori već tradicionalno predali VAFI statuu partnerima ovogodišnjeg festivala - Jonhchill Lee-u, predstavniku ASIFA Kine, s obzirom da je Kina zemlja partner. Uslijedio je blok kineskih animiranih filmova, a nakon projekcije publika je obišla i palaču Herzer gdje je otvorena izložba posvećena kineskoj animaciji, javlja nam Hrvoje Selec, jedan od organizatora VAFI-a koji je ujedno i izvršni direktor.

Komentari