Svečano otvorenje Aestas musice danas u Glazbenoj školi

Objavljeno: 14.08.2014. 13:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

U Međunarodnoj školi barokne glazbe i plesa koja se već skoro dva desetljeća održava u Varaždinu ove će godine sudjelovati pedesetak polaznika. Aestas musica počinje upravo danas, 14. kolovoza, a svečanost otvorenja će biti u 17 sati u koncertnoj dvorani varaždinske Glazbene škole.

Unatrag nekoliko godina škola se održava u suorganizaciji međunarodne udruge Aestas Musica sa sjedištem u Londonu, Glazbene škole u Varaždinu, HNK u Varaždinu, Varaždinskih baroknih večeri i Koncertnog ureda Varaždin. Umjetnički direktor je austrijski oboist i profesor na Bečkom konzervatoriju Andreas Helm, a predavači su trenutno vodeći stručnjaci barokne glazbe i plesa. Među njima je i varaždinska dirigentica profesorica Dada Ruža.

- Broj sudionika raste iz godine u godinu, a ovogodišnji broj je rezultat novog sustava prijavljivanja, koji je ideja našeg novog umjetničkog direktora - istaknula je dirigentica i dodala kako je riječ o optimalnom broju sudionika za završnu produkciju Škole.

Za kraj ovogodišnje Aestas musice sudionici će izvesti baroknu operu King Arthur H. Purcella, 23. kolovoza na Velikoj sceni varaždinskog HNK. U vrijeme trajanja ljetne škole, od 14. do 23. kolovoza u velikoj dvorani Glazbene škole polaznici i profesori priređuju nekoliko koncerata, a posebnost ovogodišnje škole je koncert u Parku dvorca Arboretum Opeka u Vinici, u organizaciji Lyons cluba Vinica te u suorganizaciji Varaždinskih baroknih večeri, koji je najavljen za 21. kolovoza u 18 sati.

Komentari