PROJEKT

Svi smo mi kultura - završen projekt udruga mladih vrijedan oko 800.000 kuna

Objavljeno: 31.07.2020. 19:56

Zadnja izmjena: 31.07.2020. 19:57

Održana je završna konferencija za medije projekta Svi smo mi kultura.

Na konferenciji su rezultate projekta predstavili Danijela Mikulek, članica Udruge mladih V.U.K. i Hrvoje Selec, tajnik Filmsko-kreativnog studija VANIMA koji su oboje od samog početka uključeni u projekt kao voditeljica projekta/ administratorica i kao stručni suradnik.

Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K. zajedno s partnerima Filmskokreativnim studijom VANIMA. Udrugom MOP Sveučilišta Sjever, Udrugom Trash te Gradom Varaždinom provodila je projekt Svi smo mi kultura od 7.studenog 2018. do 24. srpnja 2020. godine.

Projekt Svi smo mi kultura sufinancirala je Europska unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” Projekt Svi smo mi kultura provodio se u suradnji s Ministarstvom kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 789.282,82 kn.

- Sve ostvareno projektom nam je izrazito važno jer smo razvijali odnose i suradnje, najviše s članovima organizacija civilnog društva i prilike za daljnjom suradnjom, ali svakako bi istaknula dvije stvari a to je koncept modela sudioničkog upravljanja Centrom za mlade i nezavisnu kulturu P4 te regionalno umrežavanje s Platformom za društveni centar Čakovec te Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK Koprivnica s kojima već planiramo daljnje kulturne suradnje i razmjene programa diljem naše regije”. - rekla je Danijela Mikulek, voditeljica projekta.

- Ovim projektom imali smo prilike podijeliti naša dosadašnja iskustva i primjere dobrih praksi drugim organizacijama civilnog društva i to preko raznih kulturnih radionica, a opet smo s druge strane svi zajedno sudjelovali u edukativnim radionicama kako bi ojačali kapacitete naših udruga što će nam naravno puno značiti u našim budućim aktivnostima. - istaknuo je Hrvoje Selec, stručni suradnik na projektu.

Komentari