nagrađeni sa zlatom i srebrom

Tamburaši Centra tradicijske kulture osvojili zlato i srebro na Državnom susretu tamburaša u Dugom Selu

Objavljeno: 06.11.2017. 16:56

Zadnja izmjena: 06.11.2017. 17:02

Centar tradicijske kulture Varaždin osvojio je zlato i srebro na 24. Državnom susretu tamburaša koji se održao ovog vikenda u Dugom Selu.

Centar tradicijske kulture Varaždin i ovoga je puta gradu Varaždinu donio dvije vrijedne zlatne i srebrne nagrade u jakoj konkurenciji od ukupno 58 prijavljenih tamburaških orkestara i sastava iz 9 hrvatskih županija s oko 850 izvođača.

Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin srebro je osvojio u kategoriji koncertnih orkestara dok je zlato osvojeno u kategoriji folklornih orkestara. No, to nije sve jer je orkestar osvojio i nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja i to za  izvedbu skladbe 'Capriccio' skladatelja Adalberta Markovića.

Posljednjih pet godina orkestar CTK  je tri puta proglašen najboljim amaterskim koncernim tamburaškim orkestrom u Hrvatskoj te jednom kao drugoplasirani i jednom trećeplasirani na državnim susretima tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a ove osvojene nagrade samo su još jedna potvrda njihove uspješnosti i kvalitete.

 

Komentari