dodjela nagrada

Tomislav Fačini, Stefan Temmingh i Ingenium Ensemble laureati 51. Varaždinskih baroknih večer

Objavljeno: 30.09.2021. 12:23

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 12:24

Na prigodnoj svečanosti u varaždinskoj Gradskoj vijećnici dodijeljene su nagrade 51. Varaždinskih baroknih večeri. Na čelu festivalskog žirija bila je predsjednica dr. sc. Zdenka Weber, a članovi dr. sc. Davor Brđanović, Nataša Maričić, Dada Ruža i Predrag Šantek.

Nagrada  „Ivan Lukačić“ za muzikološki rad i izvođački domet ansambla pripala je Ingenium Ensemblu iz Ljubljane, dok je nagrada „Jurica Murai“ za najbolju umjetničku interpretaciju pripala Stefanu Temminghu za koncert sa Zagrebačkim solistima održan u 27. rujna, te Tomislavu Fačiniju, dirigentu Zbora HRT-a za koncert održan u Franjevačkoj crkvi 18. rujna.

Po prvi su puta dodijeljene nagrade „Ivan Werner“ Hrvatske glazbene mladeži Varaždin za mlade glazbene umjetnike koje su pripale Maruši Brezavšček za koncert s baroknim orkestrom Musica cubicularis na koncertu otvorenja, te sopranistici Josipi Bilić koja je s ansamblom Camerata Garestin  na koncertu u crkvi Sv. Florijana debitirala na Varaždinskim baroknim večerima.

Laureatima je čestitao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je pohvalio i organizatore što su uspjeli realizirati festival u ovo pandemijsko vrijeme.

Komentari