pozadina obilaska

Foto - Doznajemo što u Varaždinu rade Tonči Huljić i Nikola Vudrag...

Objavljeno: 23.05.2021. 08:44

Zadnja izmjena: 23.05.2021. 08:45

Ove subote brojni mediji objavili su neobične prizore Točnija Huljića i njegove supruge Vjekoslave Huljić, koji su se – pozirajući s crnom vranom, crnim plaštem, mačevima i štapovima – našalili kako slave 350 godina braka.

Riječ je o fotografijama koje su nastale za vrijeme njihova boravka u Varaždinu, točnije u varaždinskom umjetničkom naselju „RezervArt“ kojim ih je ovog petka proveo varaždinski umjetnik svjetskog glasa Nikola Vudrag.

Nikola Vudrag, kao što je i Grad Varaždin ove subotu izvjestio javnost, angažiran je od strane Točnija Huljića za izradu scenografije i omotnice Huljićeva jedinstvenog djela, "Mise Mediterane", koje će u Varaždinu doživjeti jednu od svojih najvećih izvedbi. No, Tonči Huljić i Nikola Vudrag prijatelji su od ranije.

- Malo je ljudi s tako istančanim senzibilitetom za umjetnost, kao što ga ima Tonči Huljić. I ako me pitate što nas povezuje – to nas povezuje: dugi razgovori o umjetnosti – otkrio nam je Nikola Vudrag, koji je svojeg prijatelja Huljića u petak upoznao sa svim skrivenim kutcima svojeg rodnog grada, i to ne bez razloga...

Dolazi vatikanska delegacija?

„Misa Mediterana“ je koncertna misa Točnija Huljića suvremenog zvuka, ali skladana prema svim postulatima koje određuju službena liturgijska pravila. Neslužbeno se tako može čuti kako će izvedbi u Varaždinu nazočiti i službena vatikanska delegacija, a Tonči Huljić i Nikola Vudrag u petak su bili u potrazi za lokacijama gdje bi u Varaždinu mogla biti smještena pozornica.

Protokoli najviših razina

Nikola Vudrag, kako također neslužebno doznajemo, izradit će dvije vrste omota za Huljićevo jedinstveno djelo. Jedno pritom neće biti za prodaju, nego će biti riječ o ekskluzivnom omotu s reljefom, koje će se koristiti isključivo za protokole na najvišim razinama.

Komentari