GRAD LUDBREG

Tradicija se nastavlja - Počele prijave za haiku natječaj

Objavljeno: 20.02.2021. 18:29

Zadnja izmjena: 20.02.2021. 18:29

Centar za kulturu i informiranje “Dragitin Novak” objavio je tradicionalni poziv za sudjelovanje u stvaranju Haiku zbornika – Ludbreg 2021. kojim poziva sve zainteresirane haikuiste da pošalju svoje radove.
Broj haikua koji se mogu poslati na natječaj ograničen je na šest po jednom autoru. Za one koji se bave haikuom erotske tematike bar jedan haiku može biti  s tom tematikom. Za najbolje erotske haikue dodjeljuje se plaketa „Afrodita“.
Radove možete poslati e-mailom na e-adresu [email protected] i/ili na mail urednika: [email protected]

– Molimo da haikue šaljete u word dokumentu, kao privitak elektroničke pošte, kojeg ćete nazvati svojim prezimenom i imenom (npr. ivić.ivan.docx). Molimo ne šaljite dokumente koji imaju naziv tipa HaikuLudbreg2020.docx i slično. Ako niste u mogućnosti slati elektroničkim putem, radove možete poslati i poštom na našu adresu: Centar za kulturu i informiranje „D. Novak”, Trg sv. Trojstva 19 – 42230 Ludbreg. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

Svoje haiku radove možete poslati zaključno s datumom 30. travnja 2021. godine, za poštanske pošiljke vrijedi datum poštanskoga žiga. Radovi pristigli nakon tog termina neće se uvrstiti u zbornik.
Ove godine novitet je natječaj za haiku na temu "gavran" u čast Zdenku Oreču
Prošle godine preminuo je Zdenko Oreč Gavran (1930-2020), utemeljitelj ludbreških haiku-susreta. Njemu u čast i na sjećanje Centar za kulturu i informiranje Ludbreg ove je godine raspisao natječaj za haiku na temu gavran.

- Na natječaju mogu sudjelovati svi koji to žele, pa i oni koji neće poslati svoje haikue za ovogodišnji zbornik. Natječajni radovi moraju biti originalni i neobjavljivani, bilo u tiskanom obliku ili na svemrežju, odnosno društvenim mrežama. Haikui se mogu slati na hrvatskom ili na engleskom jeziku. Svaki sudionik može poslati samo jedan natječajni haiku potpisan imenom i prezimenom i adresom. – poručuju organizatori.

Rezultati će biti objavljeni na ovogodišnjim haiku-susretima u Ludbregu i objavljeni u Haiku zborniku – Ludbreg 2021. O datumu održavanja haiku-susreta Centar za kulturu i informiranje Ludbreg obavijestiti će naknadno.

Komentari