evo detalja

Treći pretplatnički koncert 29. sezone Varaždinskog komornog orkestra

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2023. 09:01

Zadnja izmjena: 14.01.2023. 09:01

U nedjelju 22. siječnja 2023. u 19.30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu Varaždinski komorni orkestar održat će svoj III. koncert 29. sezone pod nazivom „Obitelj Bilić“.

Solist će biti nagrađena mlada sopranistica Josipa Bilić, a njen brat Franjo Bilić, nagrađivani čembalist, dirigent i voditelj ansambala, dirigirat će koncertom i svirati čembalo.

Josipa Bilić debitirala je 2019. kao stipendistica Opere HNK-a u Zagrebu ulogom Ines u Verdijevu Trubaduru te ulogom Glasa s neba iz Verdijeva Don Carla. Za ulogu Marice u Humperdinckovoj operi-bajci Ivica i Marica pod dirigentskim vodstvom Dawida Runtza, u režiji Petre Radin te produkciji Zagrebačke filharmonije, osvojila je 2021. Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u operi. 

Franjo Bilić završio je studij čembala u klasi prof. Pavla Mašića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu magna cum laude. Na Amsterdamskom konzervatoriju u Nizozemskoj studirao je čembalo, moderno čembalo i klavikord kod prof. Menna van Delfta, basso continuo kod prof. Krisa Verhelsta i retoriku kod prof. Petera van Heyghena

Komentari