vanima

U Centru za mlade pokreće se program “Podrum ponedjeljkom” i natječaj za mlade autore

Objavljeno: 29.12.2019. 16:04

Zadnja izmjena: 29.12.2019. 16:06

U svrhu razvoja publike u Centru za mlade Varaždin, Filmsko-kreativni studio VANIMA u suradnji s drugim udrugama i javnim ustanovama u 2020. godini pokreće redovni program “Podrum ponedjeljkom”.

Koncept programa je poticati mlade autore koji djeluju u vizualnoj i audiovizualnoj kulturi, te redovitim aktivnostima u novouređenom podrumu Centra za mlade u Preradovićevoj ponedjeljkom od 19 sati održavati izložbe, projekcije, ali i javna predavanja, rasprave, panele, tribine i okrugle stolove o navedenim djelatnostima. Program službeno započinje izložbom fotografija pod nazivom “Žene”, mlade autorice Martina Mežnarić, a otvaranje će biti održano 13. siječnja s početkom u 19 sati. 

Ujedno je otvoren i natječaj “Podrum ponedjeljkom” za dvodimenzionalne vizualne radove mladih afirmiranih, ali i neafirmiranih i budućih umjetnika. Na natječaj se mogu prijaviti mladi autori od 15 do 35 godina koji se bave slikarstvom, crtanjem, ilustracijama, dizajnom, fotografijom, fotomanipulacijom ili bilo kojim drugim vidom dvodimenzionalnog vizualnog izražavanja koji se može uokviriti i staviti na zid.  Natječaj je otvoren od 27. prosinca 2019. godine do 20. siječnja 2020. godine, a informacija o natječaju mogu se naći na stranicama Filmsko kreativnog studija VANIMA.

Komentari