Izložba na 30 panela uz vodiče

FOTO: U Drugoj gimnaziji otvorena izložba "Anne Frank - povijest za sadašnjost"

Objavljeno: 08.03.2016. 12:57

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 13:44

U Drugoj gimnaziji Varaždin danas je svečano otvorena putujća izložba "Anne Frank - povijest za sadašnjost" koja će biti otvorena za javnost do 20. ožujka. Samu izložbu su otvorili ravnateljica Druge gimnazije Zdravka Grđan, zamjenik župana Alen Kišić, sam organizator izložbe u Hrvatskoj i profesori povijesti koji su pripremili vodiče

Izložba donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu.

Upad slobodan za sve

Izložba je besplatna i otvorena za javnost do 20. 03. 2016. u prostorima Druge gimnazije Varaždin, Hallerova aleja 6a, gdje će se održavati i organizirani grupni posjeti za srednje i osnovne škole.

Sama izložba je ostvarena u sklopu projekta Povijest za svijest, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Kuća Anne Frank iz Amsterdama.

Posjetitelje će kroz izložbu voditi posebno obučeni učenici, volonteri na izložbi, koji su na svečanom otvorenju demonstrirali svoje znanje iz povijesti.

Fotogaleriju s svečanog otvorenja izložbe možete pogledati u nastavku:

 

Komentari