Umjetničko recikliranje

U Galeriji K10 u subotu se otvara izložba "Reciklirana stvarnost"

Objavljeno: 03.07.2024. 19:43

Zadnja izmjena: 03.07.2024. 19:49

U Kerameikonovoj Galeriji K10 u subotu se otvara izložba radova keramičarke Sanje Stani pod nazivom "Reciklirana stvarnost" u organizaciji varaždinskog Kerameikon-Hrvatskog keramičarskog udruženja, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Varaždina i Varaždinske županije. 

Sanja Stani, keramičarka kiparskog usmjerenja, umjetničkim oblikovanjem keramike bavi se već gotovo četiri desetljeća. Rođena je 1967. godine u Zagrebu, a stručnu keramičku naobrazbu stekla je u Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Slavka Barlovića i prof. Romana Šimage, a potom studirala etnologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlaže od 1993. godine, na brojnim skupnim žiriranim izložbama u zemlji i inozemstvu, a od 1995. do danas realizirala je osam samostalnih izložbi. 

Za izložbu Stani je inspiraciju pronašla u svakodnevnim odbačenim uporabnim predmetima od metala koje združuje s keramičkim formama i tako ih pretvorila u inventivne skulpture, instalacije, asamblaže, ready-made konstrukte, a nekad i reciklažne mobile. Izložba se otvara u Galeriji K10, Kukuljevićeva 10, u 18 sati, ulaz je besplatan, a bit će otvorena do kraja kolovoza.

Komentari