IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

U Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan otvorena je izložba „Samo Samobor“

Objavljeno: 24.06.2020. 19:31

Zadnja izmjena: 24.06.2020. 19:33

U Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan otvorena je izložba fotografija samoborskih autora Josipa Grđana i Silve Krajačić pod nazivom „Samo Samobor“ i dio je projekta o tradicijskim običajima i nošnjama.

Na fotografijama je prikazan dio samoborske tradicijske baštine prizorima iz godišnjeg ciklusa rada i praznovanja, a u kome je glavni protagonist žena u samoborskoj tradicijskoj nošnji.

Izložbu je otvorio ravnatelj  Dvora Trakošćan Adam Pintarić koji je tom prilikom istaknuo da se prvi put susreće s prikazom ove tematike pri čemu je, s neskrivenim simpatijama za samoborski kraj, vrlo pohvalno govorio o umjetničkom dojmu izložbe.

Na izložbu se osvrnula i kustosica Samoborskog muzeja  Gordana Remussini, dok je direktorica Turističke zajednice Samobora Martina Paladina pozvala domaćine u turistički posjet tom gradu.

Uz domaćine i brojne Varaždince izložbi su nazočile i predstavnice Udruženja obrtnika Samobor, zatim članice Društva sv. Izidora Seljaka odjevene u svoje narodne nošnje i predvođene Radovanom Librićem, koji je govorio o povijesti samoborskih nošnji.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se samoborski glazbeni umjetnici Miroslav Živković i Marin Rimac s izvedbom pjesama  „Poleg jedne velke gore“ i „Kraj kapele svete Ane“, a poslije i drugim samoborskim i zagorskim popevkama, za vrijeme druženja u galerijskom restoranu.

Izložba će biti otvorena punih 90 dana, sve do 18. rujna ove godine.

Komentari