U organizaciji Gradskog muzeja Varaždin i Glazbene škole u Varaždinu jučer je u Galeriji starih i novih majstora otvorena izložba „Glazbena škola u Varaždinu – 190 godina djelovanja“.

Izložbi su prisustvovali ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak, gradonačelnik Ivana Čehoka, biskup varaždinskog mons.Josip Mrzljak, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Ivan Mesek i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je u svom obraćanju naznačila kako je ovo velika godina za našu glazbenu institucija koja je iznjedrila iznimno veliki broj glazbenih velikana.

- Ovo je jako važna obljetnica za Glazbenu školu i prilika je da se prisjetimo i zahvalimo svih bivših i sadašnjih glazbenih velikana koji su pohađali ovu školu. Također veliko poštovanje i zahvala svim sadašnjim i bivšim profesorima koji su prenosili znanje s generacije na generacije učenika. Upravo su ti učenici nastavljajući svoje obrazovanje u glazbenim zavodima i akademijama širom svijeta, izgradili uspješne karijere solista, komornih glazbenika te glazbenih pedagoga,a to je  školi dalo izniman ugled u Hrvatskoj i cijelom svijetu. Varaždinska županija se iznimno ponosi Glazbenom školom i Županija je krenula u razgovore za osnivanje Konzervatorija kojeg ova umjetnička i obrazovna institucija svakako zaslužuje – zaključila je Natalija Martinčević.

Sama izložba otvorena je jučer, 12. prosinca, a biti će otvorena do 3. ožujka 2019. godine.

Komentari

13.12.2018. 12:36h Zadnja izmjena: 13.12.2018. 13:11