“Na rubu šume IV“

U Galerijskom centru likovna izložba članice HKDM-a Slađane Matić Trstenjak

Objavljeno: 06.04.2016. 18:45

Zadnja izmjena: 06.04.2016. 20:27

Foto: Facebook

U četvrtak, 7. travnja s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin  otvara se izložba slikarice Slađane Matić Trstenjak pod nazivom “Na rubu šume IV“.

Izložbu će otvoriti Dunja Pavelić-Bezjak, dugogodišnji promicatelj kulturne suradnje između Hrvatske i Slovenije, te dobitnica nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu i promicanju Varaždinske županije u zemlji i svijetu.

Izložba je dio ovogodišnjeg izlagačkog programa pod nazivom MB U VŽ, kojim predstavljamo autore rođenjem ili djelovanjem vezanima za mariborsku likovnu scenu, ističu u galerijskom centru.

Autorica je rođena 29. srpnja 1985. god. u Doboju, Bosna i Hercegovina. Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu je završila  2004. god. Magistrirala je u slikarskoj klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka 2010. god. na Akademiji  likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, Sveučilišta u Mostaru.

Članica je: ULUBiH-a (Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine), DLUM-a (Društvo likovnih umjetnika Maribor), ZSDLU-a (Savez društava likovnih umjetnika Slovenije) i HKDM-a (Hrvatsko kulturno društvo Maribor).

Dosada je imala preko šezdeset skupnih i šesnaest samostalnih izložaba. Živi i stvara u Mariboru i osvojila je brojne nagrade.

 

Komentari