evo kako je bilo

Foto - U Glazbenoj školi talent-show na njemačkom jeziku, evo tko su pobjednici

Objavljeno: 13.11.2023. 12:42

Zadnja izmjena: 13.11.2023. 18:54

Više od 80 učenika srednjih škola iz šest hrvatskih županija oduševilo je svojim izvedbama u petak u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje je deveti put održan talent-show na njemačkom jeziku 'Max sucht den Superstar II'.  

Organizatori su i ove godine bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Ekult, a pokrovitelj  Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na kreativnom natjecanju na njemačkom jeziku srednjoškolci su izveli čak 21 točku, od čega tri scenske, a sve ostalo su bili glazbeni brojevi.  

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Luka Kolenko iz Varaždina sa svojom autorskom pjesmom 'Phönix - nie wiederzusehen'. Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su učenici Srednje škole Krapina Hana Cizel i Ella Inkrat s pjesmom 'Das Leben ist schön'. Drugo mjesto pripalo je učenicima Glazbene škole u Varaždinu Karli Levak i Antoniju Martinčiću koji su izveli 'Wenn du zu mir kommst', pjesmu Olivera Dragojevića prepjevanu na njemački, dok su treći bili učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac s izvedbom pjesme 'Tage wie diese'. Miljenikom publike proglašen je pak Martin Plavec Marković iz Gospodarske škole Varaždin koji je izveo pjesmu Backstreet Boysa prepjevanu na njemački, 'Ich will’s genau so'. 

- Neopisiva je bila atmosfera na ovom devetom po redu talent showu, s toliko pozitivne energije na jednom mjestu, zajedništvom učenika, njihovih mentora i svih koji su pljeskom nagradili nastupe – istaknula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.   

Komentari