Srijeda u muzeju

U Gradski muzej Varaždin stiže hrvatski Indiana Jones

Objavljeno: 06.05.2024. 09:00

U palaču Herzer Gradskog muzeja Varaždin ove srijede stiže hrvatski arheolog Drago Obradović, kojeg zovu i hrvatski Indiana Jones, a na predavanju će govoriti o svom profesionalnom putu, koji ga je odveo na brojne arheološke lokalitete u svijetu.

Tijekom 50 godina djelovanja Drago Obradović redovito je sudjelovao na međunarodnim kongresima biblijskih arheologa, kao i u arheološkim studijskim ekspedicijama na Bliskom istoku. Višekratno je obišao i snimio zaboravljene gradove drevnih civilizacija koje. Trostruki je magistar znanosti i gostujući profesor na nekoliko fakulteta te autor više knjiga, među kojima su Arheologija potvrđuje Bibliju (prevedena na 11 jezika), Otkrijte čuda drevnog Egipta, Senzacionalna arheološka otkrića (tri izdanja), Nestali gradovi i civilizacije (prevedena na četiri jezika) i druge. 

Ovog puta u središtu predavanja, umjesto tajni drevnih civilizacija, bit će njegove autobiografske referencije, na temelju kojih će posjetitelji doznati i zašto su mu neki nadjenuli naziv hrvatski Indiana Jones, ističu iz Gradskog Muzeja Varaždin, najavivši početak predavanja u 19 sati. Ulaz je besplatan. 

Komentari