ulaz slobodan

U kinu Gaj projekcija filma 'Simpatične duše', Varaždin prvi hrvatski grad koji će ugostiti ekipu filma

Objavljeno: 18.06.2024. 09:55

Zadnja izmjena: 18.06.2024. 09:59

Foto: Facebook/Arhiva

Projekcija dokumentarnog filma "Simpatične duše" održat će se 19. lipnja u 18 sati u Kinu Gaj uz gostovanje filmske ekipe iz Japana.

Riječ je o biografiji Hokiichija Hanawe, japanskog slijepog učenjaka iz razdoblja Edo (1746. – 1821.). Posvetio je svoj život očuvanju japanske kulture, a njegova baština prepoznata je kao blago Japana. Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji će ugostiti ekipu filma na njihovoj hrvatskoj turneji. Projekt ima za cilj predstaviti životno djelo Hokiichi Hanawa.

Iako je bio slijep od svoje sedme godine, tijekom svojih brojnih putovanja Japanom, zapamtio je japanske legende i mitologije i angažirao ljude da ih uklešu u drvene ploče. Zbog njegove predanosti očuvanju ove dragocjene baštine, priče nisu zaboravljene i postale su jedan od stupova japanske kulture. Car Hirohito (Showa era) prepoznao je njegov rad kao japansko blago.

Pripremljen je bogat program s početkom u 18 sati, a Ikuyo Umezawa održat će modnu reviju, slijedi projekcija dokumentarnog filma, pozdravni govor producenta te prigodni domjenak u predvorju kina Gaj. Ulaz je slobodan. 

Komentari